A home office 5+1 árnyalata
– avagy hogy ne bolondulj meg a négy fal között?

Enteriőrben és projektmenedzsmentben is penge építész csapatunkban sokan az otthoni munkavégzést választottuk a koronakrízis időszakára. Összegyűjtöttük a mi home office tippjeinket a munkakörnyezetünk, a munkaállomás kialakítása, ergonómiája és a munkaidő beosztás kihívásairól herunterladen. Íme, karantén tippek a Kertvéllesy építész csapatától…

1. Kell egy dolgozósarok!

Ha otthon dolgozol, akkor könnyen összemosódik a munka és a magánélet. Ha lehetőséged van rá, alakíts ki egy dolgozósarkot a nappaliban, vagy nevezz ki egy dolgozószobát, és itt töltsd a munkaidőt! Ha Danira hallgatsz, csukd be az ajtót, válassz egy elszigetelt helyet, ahol semmi sem zökkent ki a munkából jingle bells herunterladen! Törekedj arra, hogy a hálószobát csak keveset használd ebben az időszakban. A munkaállomásod “küszöbének” átlépése jelenthet lélekben is egy kapcsolót a munka és az attól független teendők között. Legyen a hálószoba egy külön sziget, ahova nem engeded be a munkát, csak a magánéletet. Nem is beszélve arról, hogy – Diához hasonlóan -, a párnák között hajlamosak vagyunk “bekuckózni”, ez pedig a kreatív munkára negatív hatással lehet rossmann fotowelt herunterladen.

2. Élettel teli munka természetes fényben

Fontos, hogy jó fényviszonyok között tudj dolgozni. Ebben az egész belsőépítész csapat egyetért, úgyhogy fogadd csak meg! 😊 Az íróasztalod lehetőség szerint legyen az ablakhoz közel, hogy a kilátás és természetes fény, biztosítva legyen for free recorder. Tarts rendet az asztalodon és a környezetedben! Dávid projektes tippje, hogy mindig legyen kéznél papír, toll, ami szükséges az ötleteléshez és a hatékony munkához! Sokkal nehezebb úgy dolgozni, ha a monitorról felnézve rendetlenség fogad. Ennek pedig hatása van a munkádra is. Dia tuti tippje az élettel teli zöld energia tipp 10 kostenlos herunterladen! Egy kisebb növényt is elhelyezhetsz az asztalon, ha engedi a mérete. A rend és a zöld, a napfénnyel együtt lendületet ad. Egy apróság, és máris pozitívabb lesz a hangulatod. Ezt tudod fokozni még természetet ábrázoló fali képekkel. Az inspirációs eszközök közelsége sokat jelenthet a kreatív munkában, éppen a tervezésben is. 

3 deezer podcast herunterladen. Üljél szépen!

Ha otthon dolgozol, váltsd ki az uncsi, bepunnyadós görgős székes ülési formát egy gerinckimélő és testtartás javító, aktív ülőtámaszra, vagy dolgozz állva, mezítláb. Így érezheted, hogy nem kanapén tespedsz, hanem része vagy egy rendhagyó, de mégis irodai rutinnak. Robi az IKEA-ra esküszik… ¯\_()_/¯

Andi üzeni, hogy ha még többet olvasnál az ergonómikus dolgozószobáról, akkor ne hagyd ki a Lakáskultúra „Home Office egészségesen”cikkjét

4 fortnite free computer. Időbeosztás és önkontroll

Csilla szerint a praktikus és kellemes környezet mellett a belső rendszerezettség is szuper fontos! Ne hagyd szétfolyni a napod! Csinálj egy időbeosztást, egy napirendet és tartsd hozzá magad! Használd ki a kötetlenebb munkaidő lehetőségé, és találd meg a számodra leghatékonyabb időszakot a napban (PPP – Peak Performance Period) mydrive connect for windows. Szánj dedikáltan időt a pihenésre, a főzésre, a sportra, az alkotásra, ugyanúgy, ahogyan a munkára, és törekedj az egyensúlyra. Ezt ugyanis sokkal nehezebb a négy fal között megtartani, ha nem fordítasz rá kellő figyelmet. A munkára való ráhangolódásképpen, ha otthonról dolgozol, sétálj egyet reggel, hogy tiszta fejjel kezdd a napot!

5. A kávé és a csokoládé, ugyebár alap haudegen x album download kostenlos!

Ha minket kérdezel, az ergonomikus dolgozóasztalról nem hiányozhat az extra energia sem! A kávé vagy tea, és persze a csoki fogyasztás különösképp fontos kellékeink a hatékony és kreatív tervezői munkához! Hát ez ilyen… vita nincs!

5+1. Használd pozitívan és tevékenyen az időd!

A vírushelyzet okozta zajban, a bizonytalan gazdasági helyzetben koncentrálj arra, amire te magad is hatással tudsz lenni, és ne hagyd, hogy az energiádal leszívja mindaz, amire nem stickers whatsappen apple! Egyszerűen csak fogadd el, ami van, tanulj meg együtt élni a helyzettel, és növekedj közben! Vállaj felelősséget embertársaidért valamilyen apró cselekedettel, beszélgess sokat a barátaiddal, szeretteiddel, végezd el a munkádat úgy, hogy büszke lehess rá, szánj időt az önfejlesztésre, tanulásra, gondolkodj azon, hogyan lehet a kihívásokat lehetőségekre fordítani! Legyél te is részese és felelőse a változásnak!

 

írták: Andi, Csilla, Dani, Dávid, Dia, Robi
& MOOD Interior by Kertvéllesy